Yazım Kuralları

GENEL BİLGİLER

  • Özetler sadece internet sitesinden kabul edilecektir. Lütfen web sitesindeki bildiri gönderim sistemini kullanınız.
  • Bildiri özetleri yazarların gönderdiği şekilde basılacağı için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekir. Tüm yazım hatalarından yazarlar sorumludur.
  • Bütün bildiriler çift kör-hakem (double blind reviewing) süreciyle değerlendirilmektedir.
  • Sunulan bildirilere kongre sonrasında kongrenin web sitesinden “PDF” formatında yayımlanacak olan Kongre Kitabından ulaşılabilecektir.

Sözlü Bildiriler

Sunumlar MS PowerPoint programı ile hazırlanmalı ve sunum yapacak katılımcı tarafından kongre sırasında toplantı salonundaki görevlilere teslim edilmelidir.  Sunum süresi; 5 dakika sunum, 2 dakika tartışma olmak üzere 7 dakikadır. Bu süre için tavsiye olunan slayt sayısı en fazla 10’dur. Slaytların yatay olarak hazırlanmasına, dinleyicilerin okuyabileceği yazı büyüklüğünde ve gerekli görsellerle desteklenmesine, çok geniş içerikli tabloların slaytlarda yer almamasına, sunumda aşırı efekt ve gereksiz görsel kullanımından kaçınmaya (sunum süresini uzatacaktır) ve slaytların Türkçe hazırlanmasına özen gösteriniz.

Poster Bildiriler

Posterler eni 70 cm, yüksekliği 90 cm olacak şekilde basılı olmalıdır. Posterlerin en az 1 metre mesafeden okunabilecek şekilde düzenlenmesi tavsiye olunur. Posterler fuaye panolarında sergilenecek olup, sabahtan panolara takılmaları ve bilimsel programda belirtilen saatte bildiriyi sunacak katılımcının posterlerinin başında sunumlarını yapmaları gerekmektedir. Posterin panolara yerleştirilmesi konusunda poster sahiplerine yardımcı olunacaktır.

 

YAZIM KURALLARI

Bildiri özetleri online bildiri özet sistemi ile toplanacaktır. Özgün araştırmalar ve derlemeler bildiri olarak gönderilebilir. Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır. İsimler sadece ilk harf büyük olacak şekilde küçük harflerle yazılmalıdır. Yazarların çalıştıkları kurum adları belirtilmelidir. Yazar bilgileri yükleme esnasında Bildiri Gönderim Sistemi’ne kaydedilmektedir. Kör hakem sistemi için bildiri dosyanız içerisinde yazar bilgilerinin bulunmadığından emin olunuz. Özet başlığının sadece ilk harfi büyük yazılmalıdır (kısaltmalar hariç). Her bildiri Türkçe ve İngilizce özet içermelidir. Özet metni; özgün araştırmalar için Türkçe bildirilerde “Amaç”, “Gereç ve Yöntem”, “Bulgular”, ve “Sonuç” ve bölümlerinden; İngilizce bildirilerde ise “Purpose”, “Material and Method”, “Results”, ve “Conclusion” bölümlerinden oluşmalıdır. Derlemeler için Türkçe bildirilerde “Amaç”, “Ana Metin” ve “Sonuç” bölümlerinden; İngilizce bildirilerde ise “Purpose”, “Main Text” ve “Conclusion” bölümlerinden oluşmalıdır. Özette çalışmanın amacı ve kullanılan yöntemler kısaca belirtilmeli, bulgular yeterli sayısal ayrıntıyla birlikte özetlenmeli ve sunulan bulgular çerçevesinde sonuç açıklanmalıdır. Kısaltmalar, metinde geçen ilk yerde açık hali verilip parantez içerisinde yazıldıktan sonra kullanılmalıdır. Özetin tamamı, başlık, yazar adları ve kurum bilgileri hariç olmak üzere 500 kelimeyi geçmemelidir. Anahtar kelimeler en az 3, en fazla 5 kelimeden oluşmalıdır. Anahtar kelimeler Türkçe özet için Türkiye Bilim Terimleri, İngilizce özet için “Medical Subject Headings (MeSH)” terimlerinden seçilmelidir.

*** Sözel bildiriler arasından seçilen ilk üç sözlü sunum ve poster bildiriler arasından seçilen ilk üç poster sunum için bildiri ödülleri ve sürpriz hediyeler verilecektir.